Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 22 травня 2019 16:50

132 Про створення наглядової ради у сфері розподілу соціального житла, затвердження Положення про наглядову раду та складу наглядової ради

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

20 травня 2019 року

Кремінна

№ 132

Про створення наглядової ради у сфері
розподілу соціального житла, затвердження
Положення про наглядову раду
та складу наглядової ради

 

Відповідно до статті 17 Закону України “Про житловий фонд соціального призначення ”, постанови Кабінету Міністрів України від 16 січня 2007 р. №23 “Про затвердження Положення про наглядову раду у сфері розподілу соціального житла”, з метою забезпечення громадського контролю за дотриманням законодавства з питань соціального житла, керуючись статтями 30, 52, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Кремінської міської ради:

ВИРІШИВ :

  1. Створити наглядову раду у сфері розподілу соціального житла при виконавчому комітеті міської ради .
  2. Затвердити Положення про наглядову раду у сфері розподілу соціального житла.

 Додаток 1 – 3 арк.

  1. Затвердити персональний склад наглядової ради у сфері розподілу соціального житла.

Додаток 2 – 1 арк.

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Дзивульського Г.А.

 

Міський голова                               Ю.О. ПРОКОПЕНКО


Додаток 1
до рішення виконавчого
комітету від 20.05.2019 № 132

Положення
про наглядову раду у сфері розподілу соціального житла
при виконавчому комітеті Кремінської міської ради

 

  1. Загальні положення

         1.1. Наглядова рада у сфері розподілу соціального житла при виконавчому комітеті міської ради (далі – Наглядова рада) є постійно діючим органом, що утворюється при виконавчому комітеті міської ради з метою забезпечення громадського контролю за розподілом такого житла. Положення про наглядову раду затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради.

         1.2. Діяльність Наглядової ради базується на принципах добровільності, рівноправності її членів, законності, гласності, демократизму.

         1.3. Основними завданнями Наглядової ради є забезпечення громадського контролю за дотриманням законодавства з питань взяття громадян на соціальний квартирний облік та зняття з такого обліку, ведення соціального квартирного обліку громадян, розподілу соціального житла.       

         1.4. Наглядова рада у своїй роботі керується Конституцією України, Законом України «Про житловий фонд соціального призначення», постановою Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 № 682 Деякі питання реалізації Закону України «Про житловий фонд соціального призначення», постановою Кабінету Міністрів України від 16 січня 2007 р. № 23 “Про затвердження Положення про наглядову раду у сфері розподілу соціального житла”, іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням.

 

  1. Наглядова рада має право:

         - отримувати від органу місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань;

         - запрошувати на засідання наглядової ради представників органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій та громадян;

         - проводити перевірку дотримання законодавства з питань взяття громадян на соціальний квартирний облік та зняття з такого обліку, ведення соціального квартирного обліку громадян, розподілу соціального житла;

         - здійснювати контроль за дотриманням порядку розрахунку плати за соціальне житло, укладення та розірвання договорів найму соціального житла, проведення щорічного моніторингу доходів наймачів соціального житла та членів їх сімей;

         - брати участь у підготовці пропозицій щодо формування фонду соціального житла, його розподілу та розроблення місцевих програм розвитку соціального житла;

         - вносити пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правової бази з питань взяття громадян на соціальний квартирний облік та зняття з такого обліку, ведення соціального квартирного обліку громадян, розподілу соціального житла, інших питань забезпечення громадян соціальним житлом.

 

  1. Наглядова рада зобов'язана:

         - інформувати про результати своєї діяльності виконавчий комітет міської ради у визначений ним строк, а також оприлюднювати таку інформацію щокварталу у засобах масової інформації;

         - здійснювати прийом громадян та розглядати звернення з питань, що належать до її компетенції;

         - інформувати в установленому порядку правоохоронні органи про виявлені факти порушення законодавства з питань забезпечення громадян соціальним житлом.

 

  1. Організація роботи ради

            4.1. Наглядова рада формується з дотриманням принципу рівного
представництва від:             - органу місцевого самоврядування, зокрема депутатів місцевої ради (за їх згодою), працівників виконавчого органу ради, житлово-комунального господарства, юридичних питань;             - громадських організацій, у статуті яких передбачено провадження діяльності із сприяння громадянам, що потребують соціального захисту;             - підприємств, установ, організацій різних форм власності.

4.2. Представники підприємств, установ та організацій, в тому числі громадських організацій, включаються до складу наглядової ради рішенням виконавчого комітету міської ради.

         4.3. Наглядову раду очолює голова, який обирається із складу членів ради прямим голосуванням строком на три роки.

4.4. Голова наглядової ради:

         - проводить засідання ради, затверджує плани її роботи;

         - представляє раду в органах державної влади, на підприємствах, в установах, організаціях;

         - організовує проведення перевірок радою;

         - підписує рішення ради, листи та запити.

         4.5. У разі відсутності голови наглядової ради його обов’язки виконує заступник, який обирається із складу членів ради прямим голосуванням строком на три роки.

4.6. Секретар наглядової ради обирається зі складу її членів прямим голосуванням строком на три роки. Секретар наглядової ради реєструє вхідну та вихідну кореспонденцію, готує матеріали на засідання наглядової ради, веде протоколи засідань і документацію, пов’язану з діяльністю ради, та відповідає за її збереження.

 

4.7. Формою роботи наглядової ради є засідання, що проводяться відповідно до плану роботи або за рішенням її голови, а також за рішенням третини членів ради на підставі звернення органу місцевого самоврядування чи правоохоронних органів.

         4.8. Засідання Наглядової ради вважається правомочним у разі присутності не менш як двох третин її складу. Рішення наглядової ради приймається відкритим голосуванням і вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість членів ради, присутніх на засіданні. Рішення оформляється протоколом, який підписують усі члени ради, присутні на засіданні.

4.9. Рішення Наглядової ради, прийняті в межах її повноважень, доводяться до відома (виносяться на розгляд) виконавчого комітету міської ради та заінтересованих осіб.

         4.10. Документація наглядової ради зберігається протягом 15 років, після чого передається в архів органу місцевого самоврядування.

4.11. Члени наглядової ради виконують свої функції на громадських засадах.

         4.12. Організаційне, технічне та матеріальне забезпечення діяльності Наглядової ради здійснює виконавчий комітет міської ради, при якому її утворено.

 

         Перший заступник міського голови                 Г.А.Дзивульський

 

         Секретар виконкому                                         О.Ю.Літвін


Додаток 2
до рішення виконавчого
комітету від 20.05.2019 № 132

 

СКЛАД
наглядової ради у сфері розподілу соціального житла
при виконавчому комітеті Кремінської міської ради

№ з/п

ПІП

Посада

1    

Китайгора І.О.

Начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради

2    

Редя А.Г.

Головний спеціаліст з юридичних питань апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради

3    

Назарько К.М.

Головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства та будівництва апарату виконавчого комітету Кремінської міської ради

4    

Наумчук О.Г.

Представник Союзу чорнобильців

5    

Смага І.І.

Директор Кремінського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Кремінської районної державної адміністрації Луганської області

6    

Цимбал І.В.

Начальник відділу реабілітації та обслуговування осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці Управління соціального захисту населення Кремінської районної державної адміністрації Луганської області

7    

Даценко Н.А.

Голова профспілкового комітету КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської райради»

8    

Карпенко П.В.

Заступник головного лікаря КУ «Кремінське РТМО» з медичного обслуговування населення

9    

Фещенко О.В.

Керівник ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО» КП «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС»

10    

Іванова Р.М.

Депутат Кремінської міської ради, член постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров я, освіти, культури, туризму та молоді.

11    

Шаповал А. С.

Депутат Кремінської міської ради, член постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, розвитку суб’єктів малого підприємства, торгівлі та побуту, транспорту та зв’язку.

 

Перший заступник міського голови                 Г.А.Дзивульський

 

Секретар виконкому                                         О.Ю.Літвін

Read 592 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG