Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 03 січня 2020 08:20

53 сесія. Про затвердження Положення про проведення міського конкурсу міні-проектів розвитку територіальної громади «Місто своїми руками»

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
П’ЯТДЕСЯТ ТРЕТЯ
CECIЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
Р І Ш Е Н Н Я

«18» грудня 2019 року

Кремінна

№ 53/18

Про затвердження Положення
про проведення міського конкурсу
міні-проектів розвитку територіальної
громади «Місто своїми руками»

 

Керуючись пунктом 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з метою подальшого розвитку місцевого самоврядування, підтримки громадських ініціатив, сприяння у розв’язанні місцевих проблем соціально-економічного характеру територіальній громаді м. Кремінна та участі у пілотному впровадженні системи міжсекторальної співпраці «Розумна взаємодія» місцевих проектів за участю Британської ради в рамках програми «Активна громада», створення умов для підвищення активності громади, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Провести у 2020 році Конкурс міні-проектів, спрямованих на вирішення актуальних проблем місцевого розвитку територіальної громади м. Кремінна.
  2. Затвердити положення про проведення Конкурсу міні-проектів, спрямованих на вирішення актуальних проблем місцевого розвитку територіальної громади м. Кремінна (Додаток 1).
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійно діючі комісії Кремінської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.

 

Міський голова                                      Ю. О. Прокопенко


Додаток 1
до рішення сесії міської ради
від 18 грудня 2019 року №53/18

 

ПОЛОЖЕННЯ
ПРО МІСЬКИЙ КОНКУРС МІНІ-ПРОЕКТІВ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ «МІСТО СВОЇМИ РУКАМИ»

  1. Дане Положення про проведення міського конкурсу міні-проектів місцевого розвитку (далі - Положення) визначає умови і порядок проведення міського конкурсу міні-проектів місцевого розвитку «Місто своїми руками» у форматі пітчингу соціальних проектів на умовах програми «Активні громади» Британської Ради в Україні (далі Конкурс).
  2. Мета Конкурсу – сприяння територіальній громаді у розв’язанні місцевих проблем соціально-економічного характеру й створення умов для підвищення активності громади.
  3. Основні завдання Конкурсу:
    - стимулювання діяльності ініціативних груп громадян, в першу чергу жіночих ініціативних груп та представників/ць національних меншин (зокрема ромів) через надання фінансової підтримки для впровадження їхніх суспільних ініціатив;
    - поширення позитивного досвіду, набутого окремими громадами, у розв’язанні соціально-економічних проблем місцевого значення;
    - створення сприятливого клімату для внутрішнього розвитку територіальної громади шляхом стимулювання її до самоорганізації;
    - розвиток соціального партнерства шляхом об’єднання ресурсів і зусиль міської ради та громадськості на вирішення соціально значущих проблем територіальної громади.
  4. Пріоритетні напрямки Конкурсу:
    - благоустрій території міста;
    - облаштування дитячих ігрових та спортивних майданчиків, озеленення;
    - благоустрій місць відпочинку населення - парків, скверів, алей тощо.
  5. Обсяг співфінансування проектів на умовах програми «Активні громади» Британської Ради в Україні з міського бюджету становить 200,0 тис.грн.
  6. Реалізація міні-проектів здійснюється протягом бюджетного року.
  7. Організаційне забезпечення, процедура проведення, порядок фінансування конкурсу визначається умовами програми «Активні громади» Британської Ради в Україні та чинним бюджетним законодавством.
  8. Конкурсний комітет створюється за розпорядженням міського голови.
  9. Використання інформації, що міститься у Конкурсній документації, здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про інформацію». Конкурсна документація зберігається в секторі інвестиційної діяльності, при цьому члени Конкурсного комітету мають право на отримання копій всіх документів.
  10. Факт участі в Конкурсі означає, що всі учасники погоджуються з правилами, встановленими цим Положенням про Конкурс, а також з тим, що назва органу самоорганізації населення, ініціативної групи, імена, прізвища учасників проекту, а також фото-і відеоматеріали, пов’язані з реалізацією проекту, можуть бути використані Кремінською міською радою в інформаційних, рекламних та інших матеріалах спрямованих на популяризацію Конкурсу.

 

Секретар міської ради                                                        Е.В. Пилипенко

Заступник міського голови                                                           Н.М. Макогон

Read 524 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG